Recrewtment

Zo vind jij jouw motivatie terug na een vakantie

In juli en augustus trekken we met z’n allen massaal naar zonnige oorden of kiezen we voor een gezellige staycation.  Helaas kan de zomer niet eeuwig blijven duren en staat die nieuwe werkweek al snel weer voor de deur. Is jouw motivatie na je verlof eerder ver te zoeken? Met onze tips verzacht je alvast het leed dat ‘de eerste werkdag’ heet.

De voorbereiding

Keep it clean

Tijdens je vakantie heb je even helemaal geen verplichtingen. Jammer genoeg betekent dat ook dat er een hoop huishoudelijke taken, brieven en mailtjes op je liggen te wachten eenmaal je terugbent. Maak het jezelf gemakkelijk en houd een aantal vakantiedagen om deze zaken op orde te stellen. Niet meteen de leukste tijdsbesteding, maar eenmaal die rompslomp achter de rug is kan je jouw werkweek met een gerust gevoel starten.

Denk aan je werkritme

Het liefst wil je nog een laatste keer heerlijk uitslapen, maar een slimmer idee is om je wekker af te stemmen met het uur dat je tijdens de werkweek opstaat. Door alvast terug te keren naar je normale werkritme, wordt het op maandag een stuk eenvoudiger opstaan en heeft de vermoeidheid geen (of minder) invloed op je prestaties. En geef toe, productieve dagen zorgen voor voldoening in je job. Een win-win situatie dus!

Maak je hoofd vrij

Lijstjes: je houdt er van of je vindt er niets aan. Toch kunnen lijstjes helpen om even alles op een rijtje te zetten. Op die manier maak je je hoofd vrij en krijg je een beter overzicht van jouw to do’s. Probeer duidelijk in kaart te brengen wat er de komende tijd moet gebeuren. Wees niet te ambitieus, maar kies voor een aantal concrete zaken. Niets zo zalig als het gevoel wanneer je een taak kan schrappen van je lijstje.

De eerste werkdag(en)

Zelfzeker staat je goed

Trek op de eerste dag van de nieuwe werkweek een outfit aan waarin je je echt zelfzeker voelt. Zit je goed in je vel, dan straal je dat ook uit naar anderen. Bovendien heeft het meerdere voordelen: je krijgt niet alleen complimentjes van collega’s, maar een outfit dragen waarin je je goed voelt, zal je humeur automatisch een boost geven.

Stel je prioriteiten

Dag één gaat vaak gepaard met het overmeesteren van die overvolle mailbox. Wees lief voor jezelf en stel je ‘out of office’ een dag langer in dan nodig. Tijdens die eerste dag kan je alvast even snel door je mailbox gaan en de mails opdelen in drie categorieën: dringende zaken, mails die opvolging nodig hebben en mailtjes die meteen de prullenbak in mogen. Zo geef je jezelf een extra dag om alles door te nemen en wordt je niet overstelpt door minder geduldige personen.

Daag jezelf uit

Ga op zoek naar een nieuwe uitdaging op de werkvloer. Zijn er zaken die je altijd al onder de knie wou hebben, of wil je bepaalde vaardigheden verbeteren? Dan is dit hét moment. Een doel hebben zorgt er voor dat je een stuk enthousiaster aan de slag gaat. Wees concreet en bepaal voor jezelf waarop jij het komende kwartaal gaat focussen. Wedden dat je motivatie opeens een stuk hoger zal liggen?

Hallo weekend!

Jouw verlof is dan misschien wel voorbij, maar dat betekent niet dat het uit is met de pret. Plan tijdens jouw eerste werkweek een aantal leuke activiteiten.  Zo heb je iets om naar uit te kijken en breek je met de alledaagse sleur. En zo lijkt dat weekend opeens al een stuk dichterbij!

Ook op zoek naar een job waar je gemotiveerd aan de slag kunt gaan? Spring eens binnen in een van onze kantoren of neem contact op!