Wat doen we precies?

Recrewtment is wat meestal een “een uitzendkantoor” wordt genoemd. Dat betekent heel concreet dat we werkgevers helpen met de invulling van hun vacatures, en dat we jou helpen om je volgende job te vinden.

De grote misvatting is dat veel mensen nog steeds denken dat ‘interim’ nog altijd alleen maar ‘tijdelijke jobs’ betekent. Het klopt inderdaad dat de uitzendsector oorspronkelijk sterk inzette op opdrachten van korte of van bepaalde duur, maar de realiteit is ondertussen sterk veranderd. Het merendeel van onze vacatures zijn met optie vast en monden uit in een langdurige tewerkstelling. Onze klanten schakelen ons dan ook meer en meer in verlengstuk van hun hr-afdeling, waarbij wij de rol van ‘recruiter’ overnemen. Onze vacaturemix bevat dus zowel tijdelijke jobs als vaste jobs.

Het gebeurt soms dat wij jou contacteren voor een bepaalde vacature, maar het kan evenzeer starten met een sollicitatie die jij doet, bv. via onze website www.recrewtment.be. Wij zullen, in opdracht van onze klant, oordelen of je in aanmerking komt voor de vacature en of je sollicitatie een goede kans maakt om positief te worden beoordeeld door de werkgever. Zoja, nemen we contact met je op, plannen we een afspraak in, en begeleiden we je gedurende het hele sollicitatieproces. Wij zijn jouw aanspreekpunt: we lichten de job toe, je krijgt van ons inside information over de werkgever, we stellen een hoop (kritische) sollicitatievragen, zodat we je op korte tijd zo goed mogelijk leren kennen. Wij zorgen ervoor dat jouw positief bij de werkgever terecht komt en verdedigen daarbij jouw kansen. Want uiteraard willen wij ook dat jij de kans krijgt om je te bewijzen op de vacature van je dromen!

De feedback, positief of negatief, verneem je van ons. Neemt het verhaal een positieve wending, dan maken wij voor jou een contract op. We volgen daarbij de voorwaarden van de werkgever. Een werkgever is namelijk verplicht om jou aan dezelfde voorwaarden tewerk te stellen als een vaste medewerker. Nog veel belangrijker: onze dienstverlening is voor jou helemaal gratis. En neen, er zit echt geen addertje onder het gras.

Eenmaal je contract is opgemaakt en jij goed en wel bent begonnen aan je nieuwe avontuur, is Recrewtment jouw juridische werkgever. Je werkt dan wel bij de klant, maar alle administratie die gepaard gaat met je tewerkstelling loopt via Recrewtment. Concreet staan wij dus in voor de opmaak van je contract, je betaling, je loonfiche, je fiscale documenten, vakantiegeld, vakantieattesten,… Oh ja: ben je ziek? Ook daarvoor moet je bij Recrewtment zijn.

Gaat het niet om een korte opdracht, maar over een vacature met optie vast, dan onderteken jij na een afgesproken termijn je vaste contract bij de klant. Ben je zodanig tevreden dat je ons wil laten weten hoe het met je gaat? Aarzel dan vooral niet: ook voor ons is het hartverwarmend om te zien dat jij gelukkig bent op je nieuwe werkplek!