Recrewtment Maritime

Recrewtment Maritime: alle kennis van de haven op één kantoor!

We illustreren graag onze manier van werken aan de hand van een concreet voorbeeld. Enkele maanden geleden kregen de collega’s van Recrewtment Maritime een nieuwe kandidaat-werknemer over de vloer: Sven, Bachelor logistiek management, kwam solliciteren voor de functie van expediteur bij een kmo.

Na een eerste gesprek bij ons op kantoor bleek al snel dat de kwaliteiten van Sven beter tot hun recht zouden komen bij een grote internationale speler. We kwamen samen tot de conclusie dat het beter zou zijn om eerst nog meer ervaring op te doen om zo zijn droomjob als expediteur in de toekomst optimaal te kunnen opnemen.

Onze medewerker had daarbij al een bepaald bedrijf in het achterhoofd, waar Sven kon vinden wat hij zocht en omgekeerd. Nochtans waren er op dat moment geen concrete vacatures daar. Toch slaagden we erin om Sven niet veel later aan boord te krijgen bij datzefde bedrijf.

Benieuwd hoe we dat deden?

Elke kandidaat-werknemer die zich bij Recrewtment Maritime aanmeldt, wordt van zeer nabij opgevolgd en begeleid. Loopt het wat moeilijker met de sollicitaties? Dan denken we graag mee na over mogelijke oorzaken en oplossingen. Career coaching is voor ons part of the job.

Geschikte vacatures in de maritieme sector worden wekelijks voorgesteld. Kort na onze eerste ontmoeting met Sven ontvingen we een tijdelijke vacature als logistiek portier. Na deze opdracht was onze klant zodanig gecharmeerd dat Sven naadloos kon doorstromen naar de functie van loketbediende. Na zes maanden ondertekende hij tenslotte zijn vast contract als dossierbeheerder expeditie en was hij definitief verankerd in de maritieme wereld. Eind goed, al goed!

Ook bij de bedrijven in de maritieme industrie houden we een oogje in het zeil

Niet enkel de kandidaat-werknemers, maar ook de bedrijven waar ze worden ingeschakeld, worden continu opgevolgd: “Hoe loopt de samenwerking? Zijn er verbeterpunten waaraan gewerkt kan worden?”. Ons verhaal stopt niet bij het samenbrengen van kandidaten en bedrijven. We denken graag en onpartijdig mee met alle partijen.

Op deze manier brengen we de hectiek en het bruisende karakter van de haven over op ons kantoor. Op de dokken is het nooit windstil: bij Recrewtment Maritime evenmin!