Recrewtment Maritime

Recrewtment Maritime: alle kennis van de haven op één kantoor!

Uit het leven gegrepen! Bachelor logistiek management solliciteert bij de collega’s van Recrewtment Maritime voor de functie van expediteur bij een kmo. Na een eerste gesprek op kantoor blijkt al snel dat de kandidaat waarschijnlijk beter tot zijn recht komt in een grote internationale speler en beter wat ruimere ervaring opdoet om de rol van expediteur in de toekomst te kunnen opnemen. De Recrewter in kwestie denkt aan één bedrijf waar de kandidaat optimaal tot zijn recht zou komen. Concrete vacatures zijn er op dat moment niet. Toch slagen de collega’s erin om de kandidaat niet veel later aan boord te krijgen bij diezelfde klant. Benieuwd hoe?

Een afspraak bij Recrewtment Maritime betekent dat je niet terecht komt in een stoffige database. Een kandidaat met potentieel wordt wekelijks opgevolgd krijgt wekelijks de nieuwste stand-van-zaken van vacatures. Loopt het moeilijker met zijn sollicitatieprocedures? Dan denken we graag mee na over de oorzaken van en oplossingen voor dit probleem. Hetzelfde gebeurde met onze bachelor logistiek. Kort na de eerste ontmoeting kwam een tijdelijke vacature binnen als logistiek portier. Na deze opdracht was de klant zodanig gecharmeerd dat onze kandidaat naadloos kon doorstromen naar de functie van loketbediende. Zes maanden later ondertekende onze uitzendkracht zijn vaste contract als dossierbeheerder expeditie. Als dat geen succesverhaal was.

Ook onze klant werd de ganse tijd opgevolgd: “hoe loopt het? Welke zijn de punten waaraan kan worden gewerkt?” We denken graag mee met alle partijen. Onpartijdig advies: career coaching voor kandidaten, vinger aan de pols bij onze klant om te zien hoe het loopt en hoe de samenwerking nog beter zou kunnen verlopen. Op deze manier brengen we de hectiek en het bruisende karakter van de haven over op ons kantoor. In de haven is het nooit windstil: bij Recrewtment Maritime evenmin!