Recrewtment

Recrewtment Finance

Recrewtment Finance: een wereld van verschil!

Eén jaar geleden werd Recrewtment Finance boven de doopvont gehouden. Doelstelling: bemiddelen tussen vraag en aanbod – op de markt voor financiële en boekhoudkundige kandidaten en vacatures. What’s in a name. Het vertrouwen dat we een verschil konden maken, was zeker aanwezig. Maar dat het zo’n succes zou worden, had niemand kunnen voorspellen. Tijd voor een terugblik. Samen met collega Tim Steurs, verantwoordelijke van de afdeling, kijken we terug op een bewogen jaar.

Een hooggespecialiseerde afdeling, knelpuntprofielen en gereputeerde nichespelers op dezelfde markt. Ongetwijfeld had je ook een makkelijker uitdaging kunnen vinden?

Haha! Inderdaad. Het was geen wandeling over rozenblaadjes. Niemand was vertrouwd met Recrewtment Finance, aangezien het echt een nieuwe dienstverlening was. Bovendien begonnen we echt van nul, met enkel een laptop en een gsm. Een kandidatenbestand of een portefeuille vol met interessante vacatures hadden we nog niet. Toch was het net die factor die me ervan had overtuigd om bij Recrewtment te beginnen werken: pionieren en elke dag nadenken over hoe dienstverlening elke dag kan worden geoptimaliseerd voor onze klanten. Door mijn ervaring als financial recruiter begon ik natuurlijk niet onvoorbereid aan de opdracht. Ik hou wel van een uitdaging en bijgevolg was ik de juiste man op de juiste plaats. Een jaar na opstart kan ik toch zeggen dat we met Recrewtment naam gemaakt hebben en al een aantal grote stappen hebben gezet.

Waar kijk je trots op terug?

Dat is moeilijk om te kiezen natuurlijk. Natuurlijk was niet alles wat we hebben geprobeerd even succesvol, maar toch doet het me veel plezier dat we op een jaar tijd een volwassen afdeling hebben opgebouwd. Onze naam doet toch al regelmatig een belletje rinkelen, sommige klanten geven hun vacatures exclusief aan ons door, en uiteraard zorgt elke kandidaat die we begeleiden naar een nieuwe job een bekroning van ons werk. Dat geeft na al die tijd nog steeds een enorme kick. Het is de bevestiging van het feit dat je echt een verschil maakt!

Je zegt het zelf: niet alles liep meteen van een leien dakje. Tegen welke moeilijkheden liep je aan het afgelopen jaar?

Los van het feit dat we echt naam moesten maken en onze strepen hebben moeten verdienen bij onze opdrachtgevers en kandidaten, viel het contrast tussen vraag en aanbod me nog harder dan voordien op. De laatste vijf jaren zien we een sterke trend: jaar na jaar zijn er veel meer vacatures voor vakspecialisten. Eigenlijk is dat voor ons een fantastische opportuniteit, want de economie trekt aan en met Recrewtment Finance mikken we net op financiële en boekhoudkundige experten. Bijkomende factor daarbij is dat de verwachtingen van de kandidaat erg veranderd zijn: naast een boeiende jobinhoud op korte en middellange termijn wordt ook de balans tussen werk en privé een steeds belangrijker item. Glijdende werktijden worden door kandidaten vaak als vanzelfsprekend gezien en thuiswerk wordt op prijs gesteld. Op dat vlak stel ik vast dat een aantal bedrijven nog een hele weg te gaan hebben. De kandidaten hebben meer en meer de touwtjes in handen: zij wachten niet langer op de bedrijven, maar de rollen zijn eerder omgekeerd.

De financiële arbeidsmarkt is natuurlijk ruim. Op welke vacatures legt Recrewtment Finance de aandacht?

Dat gaat toch om een vrij ruime waaier aan boekhoudkundige en financiële vacatures. Dat varieert van een bediende boekhouding, tot een boekhouder, accountant, fiscalist of een senior financial analyst. We maken een verschil voor iedereen met een minimum aan boekhoudkundige kennis. Daarnaast hebben we ook mogelijkheden in de verzekeringswereld, zoals schadebeheerder of dossierbeheerder. Met onze benadering zijn we een valabele partner voor zowel startende kmo’s als voor multinationals. Hoewel zeer verschillend, zijn we wendbaar en passen we onze aanpak graag aan.

Hoe maakt Recrewtment Finance dan het verschil?

Eerlijke en open communicatie vormen de rode draad doorheen onze volledige aanpak. Die no-nonsense benadering kan je als bedrijf en als kandidaat altijd voelen. We houden onze gesprekspartners een spiegel voor en denken mee na over hoe we wensen optimaal op elkaar kunnen afstemmen. Die rol van sparring partner, met heldere adviezen maar soms ook kritische vragen, bevalt ons bijzonder goed. We delen graag onze ervaring in rekrutering met onze opdrachtgevers en kandidaten. Onze taak als adviesverlener stopt overigens niet bij de invulling van een vacature. Ook na opstart houden we graag de vinger aan de pols.

Vanuit commercieel standpunt bieden we bovendien een volledig spectrum van dienstenmodellen aan. Recrewtment Finance is een selectiekantoor dat de focus legt op vaste en langdurige tewerkstelling. Maar liefst 90% van onze kandidaten gaat uiteindelijk vast in dienst – de helft daarvan meteen na het laatste sollicitatiegesprek, de andere helft na een periode via interim. We bieden op die manier kandidaten de kans om even af te tasten of de job en de nieuwe omgeving bevalt indien gewenst, maar zijn ook wendbaar en bieden meteen absolute werkzekerheid indien een kandidaat dit verkiest. Dezelfde logica kan je ook doortrekken naar de werkgever, die steeds een afweging kan maken tussen flexibiliteit en een vast engagement richting kandidaat. Verder geef ik ook graag even mee dat we wel degelijk een selectiebureau zijn en dus niet louter reactief werken op basis van sollicitaties. We zoeken ook actief naar de beste kandidaat voor de job en gebruiken daarvoor verschillende kanalen!

Tot slot: momenteel ben je ook op zoek naar een nieuwe collega. Naar welke collega ben je precies op zoek?

Kort samengevat: een potential die volledig achter onze groeifilosofie staat en die houdt van een resultaatgerichte uitdaging. Cruciaal zijn een sterke drive, ondernemerschap, logisch inzicht, kritische vraagstelling en een hoge dosis klantgerichtheid. Kandidaten met interesse in social media zoals Instagram of LinkedIn hebben een streepje voor.