Recrewtment

Politici duiken in de realiteit van het bedrijfsleven

Zomer. Een tijd van gezellig barbecueën en relaxen. Toch duiken sommigen de zomer in om zichzelf te ontplooien. Geen fruitige wijn staat voor deze dapperen klaar, maar wel een stevige stage. Een stage die niet alleen door studenten, maar ook door politici gesmaakt wordt. Maar liefst negentig politici wagen de sprong in het diepe. Het menu? Een VOKA-zomerstage. De ideale starter om van het bedrijfsleven te proeven.

Een ontmoeting met impact

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert VOKA, het Vlaams Netwerk van Ondernemingen, een zomerstage voor Vlaamse politici. Deze 27ste editie inspireert maar liefst negentig politici, dubbel zoveel dan vorig jaar. Een succesvolle editie die van start ging op woensdag 21 augustus tijdens een kick-off in de Port of Antwerp. Daar kregen elf politici een introductie over de werking van de Antwerpse haven en het belang daarvan voor onze economie. In de namiddag vond vervolgens de individuele stage plaats. Een stage waarin elke politicus ondergedompeld werd in het reilen en zeilen van een Antwerps bedrijf. Dé ideale kans voor zowel politici als ondernemingen om elkaar beter te leren kennen en samen het hoofd te bieden aan de uitdagingen van de toekomst.

Overbevissing in de arbeidsmarkt

Genoeg vissen in de zee. Dat klinkt als muziek in de oren. Toch is de realiteit niet zo mals. Een vis spotten? Piece of cake! Eentje vangen? Dat is de uitdaging waar de uitzendsector continu mee geconfronteerd wordt. Honderdduizenden vacatures staan ongeduldig te wachten om ingevuld te worden, maar een geschikte kandidaat aan de haak slaan is niet evident. En die schaarste is duidelijk voelbaar bij interimkantoren. De nood aan verandering steekt de kop op. Willen of niet, digitalisering is noodzakelijk.

Digitaliseringsgolf trotseren

Recrewtment, een Antwerps uitzend- en rekruteringsbureau, is een van de bedrijven die deze zomer een niet-alledaagse stagiaire verwelkomde. Vlaams Parlementslid Kathleen Krekels (N-VA) liep stage bij Recrewtment om de problemen en uitdagingen van de HR-wereld te ontrafelen. Een wereld die er nog nooit zo anders uitzag dan vandaag. “De onbegrensde mogelijkheden van artificiële intelligentie en nieuwe technologieën drukken hun stempel in de uitzendsector. Ontkomen is geen optie.”, zegt CEO Andreas Pfeffer.

Recrewtment, een veelbelovende nieuwkomer in de uitzendsector, trotseert de digitaliseringsgolf. En daar trekken ze Kathleen Krekels graag in mee. Een exclusieve onderdompeling in de aanpak van Recrewtment staat centraal. Hoe gaan zij om met digitalisering? Welke toepassingen van AI zetten zij in? Wat is hun visie op de toekomst van de uitzendsector?  Veel vraagtekens, maar één ding is zeker. Elk uitzendkantoor moet zijn eigen weg inslaan om niet overspoeld te worden door de digitaliseringsgolf.

Het uitzendkantoor van de toekomst

Het is duidelijk. Uitzendkantoren ontkomen niet aan de digitaliseringsgolf. Fysieke kantoren verdwijnen en maken plaats voor een digitale versie van zichzelf. Een logische stap zou je denken. De beschikbare kandidaten zijn vrijwel steeds online bereikbaar en daar spelen de uitzend-en rekruteringsbedrijven op in. Digitale kanalen optimaal inzetten en benutten is dus een absolute must. “Een evenwichtige balans tussen een persoonlijke aanpak en digitalisering is van groot belang. Bij Recrewtment staan mensen nog altijd centraal. Dat is noodzakelijk om de juiste kandidaat te vinden en te plaatsen bij een bedrijf dat bij zijn persoonlijkheid past”, zegt Andreas Pfeffer.
Zullen de interimkantoren het hoofd boven water kunnen houden? To be continued.