Gepubliceerd 24 September 2022

Next Gen Talents: Jong talent is de toekomst

Onze arbeidsmarkt heeft nood aan jonge profielen die staan te trappelen om het werkveld te betreden. Uiteraard kan je jong talent niet voor de leeuwen gooien. Next Gen Talents helpt studenten om tijdens hun studie alvast ervaring op te doen binnen hun studiegebied. Een win-win situatie als je het ons vraagt. Bedrijven hebben namelijk de mogelijkheid om jong talent te scouten en studenten doe ervaring op die ze later zeker en vast kunnen gebruiken. Samen met KdG bundelen wij de krachten met dit nieuwe, innovatieve programma.

Wat is Next Gen Talents?

 

Next Gen Talents is een unieke samenwerking tussen Karel de Grote Hogeschool en Recrewtment. De krapte op de arbeidsmarkt blijft een groot probleem voor veel bedrijven. Er zijn ontzettend veel vacatures en deze geraken maar moeilijk ingevuld. KdG en Recrewtment besloten om samen de handen in elkaar te slaan. Het resultaat? Een innovatief programma waarbij studenten de mogelijkheid krijgen om tijdens hun studie ervaring op te doen bij bedrijven. 

Vaak krijgen studenten heel veel theorie te verwerken maar ontbreekt de echte voeling met het werkveld. Wanneer ze dan de eerste stappen op de arbeidsmarkt zetten, weten ze totaal niet wat te verwachten. Daar moet verandering in komen. Het Next Gen Talents programma zorgt ervoor dat studenten tijdens de studententijd al kunnen proeven van een job in hun vakgebied. 

Wat is het voordeel voor studenten?

 

Next Gen Talents is een programma voor studenten in een management of IT-opleiding, professionele bachelor of master. Zij krijgen in het tweede of derde jaar de kans om één of meerdere lesvrije dagen mee te werken bij een bedrijf in hun vakgebied. Samen werken ze een project of takenpakket uit dat perfect aansluit bij hun studierichting. 

Studenten kunnen op deze manier ervaring opdoen die later zeker van pas zal komen. KdG Careercenter en Recrewtment begeleiden de studenten doorheen dit programma.

Wat kan je verwachten als student? 

 • Resultaatgerichte projecten
 • Marktconforme vergoeding
 • Een certificaat na afloop

Er zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden:

 • Studenten behaalden aan het begin van dit academiejaar minstens 75 studiepunten van de professionele bacheloropleiding.

 • 100% engagement.

 • Verantwoordelijkheid en vastberadenheid om er een succes van te maken.

Ben jij student en wil je graag deelnemen aan dit programma? Klik dan hier.

 

Wat betekent Next Gen Talents voor bedrijven?

 

Als bedrijf ben je waarschijnlijk geconfronteerd met de schaarste op de arbeidsmarkt. Via dit programma kan een bedrijf beroep doen op gemotiveerde student consultants. Zij werken samen met het bedrijf aan een project of takenpakket. 

Dit programma zorgt voor tastbare resultaten voor het bedrijf. Studenten kruipen op lesvrije momenten in de rol van student consultant voor jouw bedrijf. KdG Careercenter zorgt voor een talent coach, wij zorgen voor optimale matching en het administratieve beheer. 

Via een fiscaal interessante formule kan een bedrijf jong talent aan het werk zetten binnen hun organisatie. Het biedt opportuniteiten voor toekomstige rekrutering en boost de employer branding bij young potentials.

Hoe verloopt dit traject?

 1. Screening
 2. Scheduling
 3. Content check
 4. Matching
 5. Voorstelling kandida(a)t(en)
 6. Definitieve selectie
 7. Opstart

Ben jij als bedrijf geïnteresseerd in dit programma? Klik dan hier