Recrewtment

Mobiliteitsbudget in mensentaal

Je kent het wel. Weken op voorhand begin je af te tellen naar dat romantisch diner of die gezellige afterwork bij vrienden. Maar dan komt er plots iets tussen. File. De harde realiteit. Daar zit je dan in je eentje…eindeloos voor je uit te staren. Je gedachten dwalen af tot je plots licht ziet aan het einde van de tunnel. De uitweg is in zicht: het mobiliteitsbudget. Het mobiliteitsbudget geeft jou de kans om je leven terug in eigen handen te nemen. De auto, een step of toch maar de fiets? Jij beslist over jouw kostbare tijd.

Het mobiliteitsbudget: hoe het werkt

Vanaf maart 2019 hebben werknemers de mogelijkheid om hun woon-werkverkeer zelf in te vullen. Werknemers kunnen hun mobiliteitsbudget verdelen over 3 pijlers: bedrijfswagen, duurzame mobiliteit en saldo. De omvang van het budget is variabel en wordt vastgesteld op basis van de reële jaarlijkse werkgeverskost (TCO: Total Cost of Ownership) voor de bedrijfswagen. Hieronder verduidelijken we het principe en bijhorende voorwaarden aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden.

Praktijkvoorbeeld: Kobe, Business Developer, 33 jaar.

Kobe, is een familiemens in hart en nieren. Maar door die talloze uren in de file, moet hij inboeten aan qualitytime met zijn gezin. Hij ziet de verplaatsing tussen Kruibeke en Herentals duidelijk niet meer zitten. Ontslag nemen? Dat is té dramatisch. Zijn Manager heeft een beter voorstel: het mobiliteitsbudget.

Kobe is al meer dan 3 jaar in dienst, dus komt in aanmerking voor een vrij te besteden mobiliteitsbudget. Hij kiest er bewust voor om zijn wagen in te ruilen voor milieuvriendelijke alternatieven. Daarom kiest hij voor een elektrische fiets, een abonnement op een deelauto en enkele treintickets voor leuke gezinsuitstappen (2e pijler). Het resterende bedrag (3e pijler) krijgt hij aan het einde van het kalenderjaar uitbetaald.

Praktijkvoorbeeld: Els, Sales Manager, 48 jaar.

Els is een gedreven Sales Manager die al 20 jaar bij dezelfde werkgever werkt. Zij pendelt dagelijks tussen Antwerpen-Oostende. Een lange afstand die ze onmogelijk met de fiets kan afleggen. Toch bestaan er voor haar ook interessante alternatieven die ze kan overwegen.

Zij is fan van een hybride wagen (pijler 1). Daarbovenop kiest ze voor een treinabonnement (pijler 2). Nog een meeting voorbereiden? Dat kan perfect tijdens haar treinrit. Tijdbesparend, milieubewust en efficiënt. Ook zou ze ervoor kunnen kiezen om in Oostende te gaan wonen. Als ze in een straal van 5 km rond de plaats van tewerkstelling woont, kan ze het huurgeld of de intresten van een hypothecaire lening financieren met het mobiliteitsbudget (pijler 2).

Voorwaarden mobiliteitsbudget

Dubbele keuzevrijheid. De werkgever beslist of hij het mobiliteitsbudget aanbiedt en de werknemer kan dit aanbod aanvaarden of afslaan.

  • Werkgever moet op het moment van aanvraag minstens 3 jaar ononderbroken bedrijfswagens aanbieden aan zijn werknemers
  • Werknemer moet tijdens de drie jaar voorafgaand aan de aanvraag, minstens 1 jaar over een bedrijfswagen beschikken of beschikt hebben
    • Uitzondering: nieuwe werknemer heeft onmiddellijk recht op een mobiliteitsbudget als ze een functie uitoefenen waar een bedrijfswagen aan verbonden is.

De voordelen op een rij

Maak jij ondertussen al gebruik van het mobiliteitsbudget? Dan herken je gegarandeerd onderstaande voordelen.

  • Een betere work-life balance
  • Hogere productiviteit. Je komt namelijk niet meer gefrustreerd aan op het werk door de file, maar geniet daarentegen van een verfrissende fietstocht.
  • De aangename, moderne bedrijfscultuur motiveert je.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en omvang van jouw mobiliteitsbudget? Maak dan gebruik van deze tool om je mobiliteitsbudget te berekenen.