Recrewtment

Friday, bank holiday!

Yes! Volgende week genieten sommigen van een lang weekend. Een fijne temperatuur, een beetje zon en we kunnen weer genieten van een extra lange rustperiode. Lang uitslapen, terrasjes doen, heerlijk lunchen, lekker gaan shoppen. Geweldig! Maar niets zo vervelend als een gepluimde bankrekening op zo’n moment. Je kent misschien wel dat gevoel: je staat in een zomerse bui aan de geldautomaat en stelt dan vast dat je salaris niet werd gestort… Dat is nochtans niet de gewoonte van je uitzendbureau. Ouch!

De grote “schuldige” is de zogenaamde bank holiday. Dit fenomeen waaide over uit het Verenigd Koninkrijk en wordt sinds jaar en dag ook toegepast door de Belgische banken. De naam bank holiday ontstond dankzij de gewoonte van de Bank of England om geen zaken te doen op religieuze feestdagen. Dit principe werd zelfs opgenomen in de wetgeving als een officiële feestdag in het VK vanaf 1871. Bij ons is de verwijzing naar de godsdienst minder sterk, maar resulteert een bank holiday meestal gewoon in een verlengd weekend gekoppeld aan een feestdag.

Wat betekent dit concreet voor jou als uitzendkracht? Wel, dat houdt vooral in dat jouw bank niet zal werken op de dag van de feestdag en de bijhorende brugdag. Op beide dagen worden geen stortingen uitgevoerd en zal er dus geen betaling van je salaris op de bankrekening verschijnen. Recrewtment zal de betaalopdracht van je salaris wel reeds op woensdag geven, waardoor je in de praktijk je salaris meestal op maandag ontvangt. Hou hiermee dus best rekening indien je er volgende week een spetterend weekend van wil maken. Wij duimen alvast mee voor goed weer!