Recrewtment

Da’s pas futureproof

Grote drukte de afgelopen maand op HR.

Ja, de voorbije zes weken waren niet bepaald van de poes. Sinds begin 2018 maakten maar liefst vier collega’s reeds hun opwachting bij Recrewtment. Alleen al de laatste twee weken begonnen drie nieuwe Recrewters aan een nieuwe uitdaging als uitzendconsulent bij Recrewtment. Collega Sofie – verantwoordelijk voor de rekrutering – kan even opgelucht ademhalen nu, al ligt er voor dit jaar nog meer dan genoeg werk op de plank.

“Met de opening van een nieuw kantoor en een aantal afdelingen die almaar bleven groeien, waren de nieuwe versterkingen voor onze bestaande kantoren echt wel broodnodig”, aldus Sofie. Toch zal de focus dit jaar nog meer dan voordien komen te liggen op de rekrutering van collega’s voor nieuwe kantoren, op plaatsen waar Recrewtment momenteel nog geen bekende speler is. “We willen een uitdager worden op de Belgische uitzendmarkt en openen dit jaar mogelijk nog twee tot vijf afdelingen op de as tussen Antwerpen en Brussel. De zoektocht naar geschikte collega’s is voor ons dan ook cruciaal om onze groei en ambitie te kunnen realiseren.” De huidige schaarste op de arbeidsmarkt is ook voor een uitzendbureau zeer voelbaar. In een tijd met relatief gezien te weinig kandidaten voor te veel vacatures, is het ook voor Recrewtment zaak om relevant te blijven voor sollicitanten. Bovendien worden de wensen van onze klanten ook steeds specifieker, dus zoeken we ook kandidaten die in staat zijn om die complexer wordende vragen te analyseren en erop in te spelen. Daarbij denken we aan tweetalige consulenten voor regio Brussel of onze afdeling Customer Excellence, maar bijvoorbeeld ook Recrewters die het potentieel hebben om onze klanten met complexe technische of financiële vacatures te woord te staan.

De uitzendsector is een kansensector!

Toch heeft Sofie ook de indruk dat de job van uitzendconsulent aan aantrekkingskracht verliest. “Nochtans heeft de job veel mooie dingen te bieden! Afwisseling, groei- en leerkansen, een resultaatgerichte omgeving, of de mogelijkheid om op korte tijd veel bij te leren over diverse HR-domeinen (rekrutering, payroll, commercieel). Ook de vrijheid om je job grotendeels autonoom in te vullen is een duidelijke troef.

“Bij Recrewtment geloven we sterk in het individu – weliswaar als onderdeel van een sterk team. Een nieuwe collega kan bij opstart rekenen op een basistraject waarin we hem klaarstomen op de job. Nadien kan hij zelf mee bepalen in welke richting hij zijn loopbaan wenst te ontwikkelen, gekoppeld aan de groei van Recrewtment. Ben je een geboren prospecteur, een steengoede matcher, een briljante administratieve kracht of een geboren people manager? Dankzij ons boommodel krijg je de kans om zelf je takken uit te slaan en beslis je zelf mee welke takken je meer water wenst te geven dan andere. De vrijheid die we hierin geven, trekken we ook door in de uitoefening van de job. Bij Recrewtment zetten we sterk in op onze mensen. We formuleren samen de doelstellingen voor een afdeling of kantoor en geven nadien alle ruimte aan onze mensen om die doelstellingen te realiseren. Een doenerstype is wat we zoeken; bij Recrewtment proberen we al te logge procedures zoveel mogelijk te vermijden. We bekijken samen welke ondersteuning we kunnen geven, maar rekenen wel op onze mensen om initiatief te nemen en om op een mensgerichte manier met collega’s, kandidaten en bedrijfsklanten om te gaan. Wij bemiddelen tussen verschillende partijen en gaan voor een win-win op lange termijn. De ambitie om te scoren op korte termijn is leuk, maar is niet iets dat de gemiddelde Recrewter typeert.”

Dit jaar werden reeds een aantal ingrepen uitgevoerd in ons interne rekruteringsproces om de candidate experience voor sollicitanten bij ons te optimaliseren. “We proberen no-nonsense – prominent aanwezig in de baseline onder onze naam – zoveel mogelijk door te trekken in onze aanpak. Dat begint al bij de rekrutering.” Met een korte sollicitatieprocedure, snelle en duidelijke feedback en een minimum aan persoonlijkheids- en andere vaardigheidstesten om onszelf achter te verschuilen, gaan we voor een snelle invulling. Door onze collega’s en zelfs het team waar je als collega zou belanden mee te betrekken in het proces, zetten we in op een menselijke aanpak. We zoeken mensen die vlot communiceren, vragen durven stellen, kunnen overtuigen, maar die anderzijds ook goed met mensen en collega’s kunnen omgaan – “there’s no I in TEAM”, weet je wel. Deze vaardigheden testen we liever op basis van onze persoonlijke indruk en gut feeling. Rekruteren is onze job: we hebben geen schrik om op basis van een gevoel een keuze te maken.”

Wie bij Recrewtment begint, kan rekenen op een training-on-the-job. Directe collega’s worden mee betrokken in het groeiplan van de nieuwe collega, maar er wordt ook een peter of meter aangesteld die niet elke dag op jouw afdeling betrokken is. Zit je met een vraag die je liever een keer aan iemand anders voorlegt, of heb je nood aan een andere kijk op de dingen, dan kan je daarvoor dus steeds bij je begeleider terecht. “Onze doelstelling is om mensen klaar te stomen op het Federgon-examen binnen één jaar na opstart. Nadien verwachten we van Recrewters dat zij autonoom hun job kunnen uitoefenen en met een juiste bril naar vragen van klanten en kandidaten kijken, maar ook hun gedrag en beslissingen aanpassen dankzij de kennis en de ervaringen die ze hebben opgedaan.”

Moet er nog zand zijn?

Zoals gezegd zal Recrewtment dit jaar zijn groei verder zetten. Dat wil zeggen dat er nog meerdere vacatures zitten aan te komen. “Veel details kunnen we hierover nog niet prijsgeven, maar in 2018 staan nog wel wat afdelingen of kantoren op de planning. We zoeken daarvoor ondernemende teamplayers, die houden van autonomie en van resultaten. Onze uitbreidingen plannen we in eerste instantie op de as Antwerpen-Brussel, maar dat is slechts een eerste tijdelijke stap. Door onze groeifocus zijn we steeds op zoek naar bekwame medewerkers die mee hun schouders willen zetten onder ons project. Voor leidinggevenden kijken we in eerste instantie vooral intern; we vinden het belangrijk dat onze Crew alle kansen krijgt om zichzelf te ontplooien binnen de organisatie. Zij weten als geen ander wat we doen en zijn er ook goed in. Bovendien zijn ze vertrouwd met onze werking, stijl en aanpak. Maar tegen geïnteresseerde kandidaten met sectorkennis en ervaring zeggen we natuurlijk niet per definitie nee.”

Heb je na het lezen van dit artikel interesse om onze crew te versterken? Laat het ons weten via onze website (http://recrewtment.be/bedrijf/recrewtment), onze Facebook-pagina of gewoon lekker handig via mail (wannawork@recrewtment.be).