Recrewtment

Bureaujob? Zo profiteer je toch van de buitenlucht!

Geloof het of niet, maar de zomer komt steeds dichterbij! Buiten vertoeven is niet alleen leuk, het heeft daarnaast ook tal van gezondheidsvoordelen. Zo hebben mensen die vaak buiten zijn minder kans op hart- en vaatziekten en ook je stressniveau en humeur hebben er baat bij. Gelukkig is er ook goed nieuws voor mensen met een bureau/binnen-job. Met enkele kleine aanpassingen kan je toch genieten van diezelfde gezondheidsvoordelen. Onderstaande tips kan je zelf toepassen of voorleggen aan je werkgever!

Wat je zelf kan doen

#1: Kies voor een walking meeting

Heb je een meeting op de agenda staan? Neem je collega’s mee naar buiten of kies voor een walking meeting. Verandering van omgeving komt de creativiteit ten goede. Ook is wandelen met collega’s minder intimiderend dan een face-to-face gesprek in een kille vergaderruimte, ideaal dus om een belangrijke boodschap mee te delen. Daarnaast voelt een walking meeting ook als een pauzemoment. Eenmaal terug binnen, ben je weer volledig opgeladen!

#2: Sportieve, schermvrije pauzes

Kan je even pauze nemen op het werk? Je hoeft geen roker te zijn om je pauze in de buitenlucht door te brengen. Wat je ook doet, belangrijk is dat je even helemaal afstand neemt van beeldschermen. Haal dus niet meteen die smartphone boven, maar ga voor een toernooitje pingpong of tafelvoetbal. Sport op het werk zorgt voor een betere doorbloeding van je brein, wat dan weer bevorderend is voor de creativiteit. Een win-win situatie dus!

#3: Ga op stap

Je middagpauze zo efficiënt mogelijk invullen doe je door een wandeling te maken. Hoewel je tijdens de lunch niet aan werk wilt denken, ben je op deze momenten het meest vatbaar voor goede ideëen. Door even afstand te nemen en te focussen op andere zaken, krijgt je hoofd tijd en ruimte om creatief te zijn. Wil je gewoon even je gedachten verzetten? Neem dan je favoriete collega’s mee op zwier en ga de buurt verkennen!

#4: Thuiswerken

Velen hebben tegenwoordig de privilege om een dag of meer per week van thuis uit te werken. Gelukkig maar, want op die manier kan je zelf kiezen hoe en waar je jouw werkdag doorbrengt. Of je nu kiest voor het park of een terras, buiten werken is altijd een goed idee. Daarnaast heb je ook niet veel nodig. Met een laptop en een internetverbinding zit je goed!

Tip: indien er geen wifi beschikbaar is kan je van je smartphone een hotspot maken.

Wat jouw werkgever kan doen

Naast de zaken die je zelf kan doen, zijn er ook nog een aantal dingen die jouw werkgever kan voorzien. Tijd dus om je beste lobbyvaardigheden uit te spelen!

#5: Een zonnig terras

Door buiten een aantal tafels te voorzien, wordt de lunch opeens een stuk gezelliger. Laat de saaie kantine voor wat het is en geniet met je collega’s van een lekkere maaltijd in de zon. Dat is niet alleen een stuk gezonder, maar ook een vorm van teambuilding! Voorzie ook schaduw om rode kreeften op de werkvloer te vermijden.

#6: Ga voor een outdoor office

Indien je buiten over een aantal tafels beschikt, kan je deze na de lunch omtoveren tot jouw eigen outdoor desk. Zorg wel dat je over een laptop beschikt met een glare free scherm. Zo kan je nog steeds alles zien. Heb je dat niet, draai je laptopscherm dan weg van de zon en zet je helderheid op de hoogste stand.

#7: Plan(t) B

Is er geen mogelijkheid om buiten te werken? Breng de natuur dan mee naar binnen. Planten zorgen voor een betere luchtkwaliteit, neutraliseren schadelijkse stoffen en werken bovendien geluidsdempend, rustgevend en stresverlagend. Allemaal voordelen die ervoor zorgen dat werknemers minder snel ziek worden. Tips nodig? Drakenplanten en sanseveria’s zijn echte kantoortoppers!

 

Lijkt een job waarbij je af en toe buiten kan werken jou ook wel iets? Neem contact op met Recrewtment, we helpen jou graag bij het vinden van een nieuwe uitdaging!