Recrewtment

Eindejaarspremie voor uitzendkrachten

Als uitzendkracht heb je ook recht op een eindejaarspremie. Hiervoor moet je minstens 65 dagen (of 494 uren) gewerkt hebben als uitzendkracht tijdens de referteperiode van 1 juli 2016 tot en met 30 juni 2017, bij minstens één uitzendkantoor.  Deze regeling geldt in het stelsel van een vijf-dagen-week, voor een zesdaagse werkweek gelden 78 dagen.

Deze premie wordt uitbetaald door het Sociaal Fonds voor Uitzendkrachten en bedraagt 8,33% van het totaal verdiende brutoloon in de referteperiode. In de loop van de week van 6 december 2017 ontvangen mensen die recht hebben op een eindejaarspremie automatisch per post een document.

Dit document bestaat uit een vak A en B. Vak A bewaar je zelf. Vak B vul je in en bezorg je aan je vakbond. Zij zorgen voor de uitbetaling, samen met je syndicale premie. Indien je niet bent aangesloten bij een vakbond, bezorg je dit document ingevuld aan het Sociaal Fonds; zij betalen deze premie uit op de eerste werkdag van januari 2018.

Belangrijk: het document wordt steeds opgestuurd naar jouw adres dat gekend is bij het laatste uitzendkantoor waarvoor je tewerkgesteld was. Adreswijzigingen nadien kunnen steeds doorgegeven worden, rechtstreeks aan het Sociaal Fonds.

Voor alle vragen over de uitkering van jouw eindejaarspremie kan je steeds terecht bij het Sociaal Fonds op 02/203 60 95 (van 9u tot 12u) of via het contactformulier op hun website fondsinterim.be. Zorg ervoor dat je zeker je rijksregisternummer bij de hand hebt!